MUHTEŞEM MAVİ TOPAZ ERKEK YÜZÜK

MUHTEŞEM MAVİ TOPAZ ERKEK YÜZÜK


OTANTİK TAŞ FARKI İLE 925 AYAR GÜMÜŞ EL YAPIMI 1.KALİTE HAS TAŞ MAVİ TOPAZ ERKEK YÜZÜK TAŞI IŞILTISI BELİRGİN SEVİYEDE 8 KARAT GÜMÜŞÜNDEN KIYMETLİDİR.SEVDİKLERİNİZE ÇEKİNMEDEN HEDİYE EDEBİLİRSİNİZ.ÜRÜNÜMÜZ TEK PARÇA OLUP BAŞKA EŞİ YOKTUR… (KESİNLİK İLE CAM VE UCUZ LABROTUAR ÜRÜNÜ DEĞİLDİR)


OVAL KESİM 10 KARAT 


Topaz ideal bir mücevher yapar . Göreceli bolluk ve kullanılabilirliği ile birlikte iyi bir sertlik ve arzu renkleri , birien popüler taşlar yapar . Topazen değerli renkler Imperial Topaz denilenaltın portakal – sarı tipi,koyu kırmızı – pembe ve turuncu – kırmızı renkleri vardır . Turuncu ve kırmızımsı tonlarda renk ve derinlikle birlikte değeri artar . Takı Topazen sık kullanılan renklermavi türleridir. Hemen hemen tüm mavi taş Topaz ışınlanmış ve ısı tedavi edilir , çünkü mavi Topazmücevher pazarında yaygınlaşan bu geçen yüzyıla kadar değildi .


MAVİ TOPAZ YÜZÜK

MAVİ TOPAZ YÜZÜK


Kimyasal Formülü Al2SiO4 (F , OH ) 2

Renk: Beyaz, Renksiz , Mavi, Kırmızı, Yeşil , Sarı, Turuncu , Kahverengi , Pembe , Mor , Gri , Çok Renkli

Sertlik 8

Kristal Sistemi Orthorhombic

1.638 – 1.610 Kırılma İndeksi

SG 3,4-3,6

şeffaflık Şeffaf

Çift Kırılma .014

Luster Vitreus

Yarılma 1,3 – bazal

Mineral Sınıf Topaz


EBAY TOPAZ


 

TÜM HAKKINDA

Topaz oldukça yaygın ve ucuz bir mücevherdir . Bu karat binlerce ağırlığında olabilir dev taşlar içine yönlü olabilir büyük ve kusursuz kristaller , bulunabilir . Hiç kesmekbüyük taş parçaları bazı Topaz vardı .


Topaz, sert ve dayanıklı bir taş ve çoğu kimyasal çözücüler içinde erimeyecektir. Ancak, sert çarptım eğer kusurları yonga veya kurmaya eğilimli yapabilirsiniz mükemmel bir bölünme var . Topaz ayrıca bir pleokroyik taş ve farklı açılardan bakıldığında farklı renk yoğunluğunu olabilir . Topaz taşlar Faceting zaman nedeniyle iyi bölünme ve pleocroic doğaya , bakım olunmalıdır .


Mavi Topaz Erkek Yüzük

Mavi Topaz Erkek Yüzük


Mavi Topaz doğada meydana gelir , ancak nadir ve hemen hemen her zaman hafif bir renktir . Çoğu takı kullanılan tüm mavi Topaz ışınlanmış ve ısı yapaymavi rengi oluşturmak için tedavi edilmediği takdirde . Orijinal taşlar , renksiz veya açık renkli , veradyasyon süreç onlara derin gökyüzü mavi renk verir. Birkaç nadir durumlarda , mavi Topaz bazı formları biraz uzun süre sonra güneş ışığına maruz kalma solmaya eğilimindedir .


KULLANIMI

Tüm farklı renklerin Topaz yüzük, küpe , kolye, kolye ve bilezikler de , takı kullanılır . Mavi, turuncu ve pembe renkleri çoğunlukla taşlar olarak kesilir ve renksiz Topaz ucuz Elmas yapay olarak giderek daha popüler hale gelmektedir . Dev taşlar ve yönlü küreler büyük kusursuz kristaller kesilmiş ve bu seçkin ve özel koleksiyoncular öğeleri yapmak vardır . Topaz nadiren cabochons halinde kesilir .

Topaz Kasım içingeleneksel burç taşı olduğunu .


DİĞER İSİMLERİ

değerli Topaz

ÇEŞİTLERİ

Imperial Topazharicinde , aşağıdaki tümçeşitliliği isimlerimücevher ticaretinde bayiler tarafından icat edildi ticari adlarıdır. Bu isimler onları modern zamanlarda kuyumcular tarafından yapılan isimler olmasına rağmen yaygın olarak kullanılır hale gelmiştir . Bazen Topaz farklı şekillerde ve renklerde verilen birkaç ek yapılmış – up çeşitli isimler de vardır . Aşağıdakiliste sadecemücevher pazarında yaygın olarak kullanılan terimler haline gelmiştir bu isimleri açıklar .


u bir flor alüminyum silikat ve sarı, sarı-kahverengi , bal – sarı , keten , gelir kahverengi, yeşil, mavi , açık mavi , kırmızı ve pembe … ve bazen de hiç rengi vardır . Topaz .


Topaz , en az 2000 yıldır bilinen veYeni KudüsKutsal Cityoniki kapılarınıntemellerini oluşturantaşlar biri olmuştur . Bu sözde kıyamet taşlar düşmanlara karşı koruma ve güzellik ve ihtişam sembolü olarak hizmet etmek amaçlanmıştır. ButopazismiRum adı ‘ topazos ‘ anlamına gelen ‘ yeşil taş ‘ olsa da ,Sanskritçe veyaYunancadan geliyor olmadığını kesin ispat edilemez . Romalılar Jüpitertopaz adamıştır .


Mavi Topaz

Mavi Topaz


Topaz en sık bulunan hangirengi sarı , ve obüyük Alman taş kayalardan biri , SaksonyaSchneckenstein ( topaz kayaç bir salyangoza benzediği söylenen ) oluşur hangirenktir. 18. yüzyılda, 60 yılı aşkın bir süre boyunca orada mayınlı edildi . Bununla birlikte, kristallerin en çapı hiç bir santimetre idi. Size yumruk gibi büyük kristalleri bulmak için Sibirya’ya ya da Brezilya’ya gitmek zorunda kaldı . Ilgilenen herkes Dresden Grünes Gewölbe (Yeşil Kubbe ) ayarlanantopaz kesilmiş örnekleringüzelliği kendini ikna olduğunu söyledikten sonra . Portekiz taç ,Bragançalımuazzam ve muhteşem topaz , bir elmas olduğu düşünülen uzun bir süre oldu . Bu 1680 ct ağırlığında ..


Mistisizm ,topaz bir soğutma , kanamayı durdurucu ve iştah açıcı etkisi ile atfedilir. Bu zehirlerin kendi takan uyarmak ve ani ölüm onu ya da onu korumak için , üzüntü , öfke ve gece korkuları gidermek için söylenir . Bu erkekler yakışıklı , zeki ve steril kadınların doğurgan ve mutlu etmek için ünlüdür . Aynı zamanda bir topaz içine atılmış sonra kaynar suya elinizi daldırın ve tekrar sağ salim geri çıkabileceğini iddia beri Ancak, onun büyülü güçleri çok fazla güvenmemek muhtemelen daha iyidir ! Buayın Kasım taş olduğunu.


Empire tarzında ,topaz hala yaygın olduğu , ama sonradaha makul fiyatlı sitrin ondan devraldı ve adını bile gasp – altın topaz . O zamandan beri ,topazmücevher ticaretinde daha egzotik bir figür olmuştur ve nettopaz , değilkuvars topaz , demek olduğundan emin olmak için ‘ saf ‘ek yüklemi verilmiştir . Ve hala bu güne kadar kendi de hak dönüş için bekliyor .


Kırmızıen çok aranan topaz renklerden biridir ve faset dereceli malzemenin yüzde 1 daha az buçuk bulundu temsil eder. Ticaret imparatorluk topaz çağırırrenk son derece değerli ve çok ender görülür . Birçok bayi taş imparatorluk topaz çağrılacak kırmızımsı pleokroyik rengi göstermek gerektiğini ısrar . Kırmızımsı pleokroyik renk genellikle bir başka sarı -to – turuncu bodycolor sahip moda taşlar gibi armut ve – ovalucunda görünür .


Son derece Ödüllü Imperial Topaz

İmparatorluk bu muhteşem ödül kazanmış, orangy – kırmızı , alev şekilli taş görüldüğü gibi ,en yüksek ödüllü topaz renklerden biridir . – John Dyer & Co Gem nezaket

Iki renk bir arada görüntüleyen bir moda topaz bicolor topaz denir. Bazı genellikle denilen pembe topaz , topaz gül demek , bir pembe elmas veya parlak pembe safir andırıyor . Pembe topaz bu iki taşlar üzerinde bazı avantajlara sahiptir . Bu daha az pahalı pembe elmas daha var , ve elmas veya safir ya da daha büyük boyutlarda sık sık mevcut bulunuyor .


MAVİ TOPAZ TAŞI

MAVİ TOPAZ TAŞI


Bayiler genellikle turuncu topaz sarımsı kahverengi veya kahverengimsi sarı içinticaret terimi ” şeri topaz ” kullanın . Terim şeri şaraprenk geliyor . Bu renk aralığında taşlar da bazen değerli topaz denir . Bu, daha az pahalı sitrin ve benzer her ikisi dumanlı kuvars , onları ayırt yardımcı olur ve sık sık topaz olarak yanlış vardır .


Altın veya sarı topaz emperyal topazödüllü kırmızı imalar yoksundur . Ayrıca, çok daha bol ve bu nedenle daha az değerli. Kahverengi topaz da daha az değerli olmasına rağmen, takı ve süs sanat çarpıcı parçalar kullanılmaktadır .


Doğada , topaz en sık renksiz , ve doğal olarak güçlü mavi taşlar son derece nadirdir . Pazarda ise, güçlü mavi tonları bol miktarda vardır . Tedaviler Bununnedeni vardır . Zihirlemeler topaz mavi tonlar üretmek için radyasyon ve ısının bir arada kullanın . 1970′lerden bu yana , tedaviler geniş bir pazara mavi topaz getirdi .


mavi Topaz

Işınlama ve ısıl işlem mavinin çeşitli tonları renksiz topaz dönüşümü. 1970′lerden başlayarak , tedavi ucuz mavi topaz için büyük bir pazar yarattı . – © GIA ve Tino hammid

Ilkpiyasaya sunuldu, tedavi mavi topaz karat başına $ 20 40 $ satıldı . Ama fazlalık karat başına birkaç dolar veya daha az aşağı , toptan fiyatlarda büyük düşüşlerin açtı . Bugün , mavi topaz temelde bir kitlesel pazar gem , ve fiyat genellikle birçok alıcı içinen önemli husustur . Renk ve kesim tekdüzelik özellikle kitlesel pazar takı üreticileri için de önemlidir .


Tedavi Mavi Topaz

Başlangıç ​​malzemesinin niteliği ve tedavinin tipine neden olan mavi belirler. 2.72 karat 7.86 karat ağırlığındaki bu tedavi topaz taşlar , renk , ton ve doygunluk bir dizi gösterir . – Nezaket Chuck Ashbaugh

berraklık

Moda topaz taşlar genellikle gözle görülür kusurlar veya kusurları ücretsizdir . Bu, özellikle , mavi , renksiz ve sarı topaz gerçek .


12.25 karatlık İşlenmemiş Topaz

Maria Canale tarafından tasarlanan bu halka , Brezilya 12,25 karat işlenmemiş topaz tutar . Taş yok görünür kusurları vardır . – Nezaket Richard Krementz Taşlar

kesim

Topaz kristaller genellikle uzatılmış veya sütunlu olduğundan, genellikle verimi artırmak için uzun oval veya armut şekilleri kesmek demektir. Kaba kuvvetle renkli ise o kesim stil rengini maksimize veen ağırlığını korur , çünkükesici sık sıkzümrüt kesim seçer .


Topaz şekil ve kesme stilleri geniş bir yelpazede kesilir . Üretim, oval , armut , mermi , zümrüt kesim , minder kesim , üçgen kesim ve markiz şekiller yanı sıra tasarımcı ilham fantezi şekiller gibi tümstandart taş şekiller içerir .


14.68 karatlık Topaz

Modern karışık kesim tarzı dramatik bir şekilde bu 14.68 karat parlak mavi topazrengi yoğunlaştırır . – Lydia Dyer , John Dyer & Co Topaz StarBrite nezaket

Kesme stilleri de iyi temsil edilmektedir . Üçgen ve uçurtma şeklinde yönleriyle paralel yönleriyle eş satır ile adım kesim ve genellikle parlak kesilmiş kron oluşan karma kesim ve adım -cut pavyonlar ile Brilliant kesintileri tüm yaygındır. El ve makine ile moda tasarımcısı kesimler çok popüler.


Tedavi Mavi Topaz

Işlenmiş mavi topazüniforma rengi takıların standart boyutlarda kesim için çok uygun bir malzeme yapar .

Işlenmiş , mavi topaz bol kaynağı olduğundan , genellikle kitle pazar ve çok taş takı kullanım için kalibre boyutlarda kesilir.


Karat Ağırlığı

Kuyumculuk sektörü için standart topaz keser şekil ve boyutlarda geniş bir yelpazede yer alıyor. Taş küçük boyutlarda ucuz , ama fiyatlar 10 × 8 mm üzerinde taşlar için yükselir .



MUHTEŞEM MAVİ TOPAZ ERKEK YÜZÜK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NİŞABUR FİRUZE TAŞI ERKEK YÜZÜK

YILANCIK TAŞI

SİYAH ATEŞ OPAL MULTİCOLOR IŞILTILI