LAPİS LAZULİ TAŞI FAYDALARI ÖZELLİKLERİ

Lapis Lazuli Taşı Faydaları  güzeldir ve harika mücevher parçaları yaparlar, ancak şaşırtıcı faydalar da sunduğunu biliyor muydunuz?
Kanala Abone OL : https://goo.gl/rX1cbW


Lapis Lazuli, insanlık tarihinin başlamasından bu yana kullanılan taşların en çok arananlarından biridir. Derin göksel mavisi, telif ve onur, tanrılar ve güç, ruh ve vizyonun simgesi olmaya devam ediyor. Bu, bilgelik ve gerçeğin evrensel bir sembolüdür.

Eski zamanlarda, Lapis Lazuli, güzel renginden ve ondan elde edilen değerli ultra ince boyadan dolayı çok saygınlık duyuyordu. Adı Latin lapis, "taş" ve Farsça lazhuward, "mavi" den geliyor. Çoğunlukla Lazurit, Sodalit, Kalsit ve Pirit gibi birçok mineralden oluşan kayaçtır ve altın benekleri (pirit) ile koyu mavi ile zengin bir ortamdır. Düşük dereceli Lapis, altın beneklerinden daha beyaz olan açık mavidir ve bazen kot Lapis olarak adlandırılır.
Lapis Lazuli, dünyadaki en eski madenlerden elde edilen, M.Ö. 4000 yıllarında çalışan ve bugün hala kullanımda olan, Mısır'a ödenen en yüksek ödüllü haraç arasındaydı. Eski Ahit'te safir olarak anılan (eski dünyanın bu bölümünde bilinmeyen), Lapis Lazuli büyük olasılıkla Yüksek Rahibe'nin orijinal göğüs plakasındaki beşinci taş ve daha sonraki zamanlardaki taşlardır. [Kunz, 293-294]

Kral Tutankamon'un altın lahdi, Mısır krallarının ve kraliçelerinin diğer mezar süslemelerinde olduğu gibi, Lapis ile zengin bir biçimde iç içe geçti. Scarabs, kolye ve diğer mücevherlerde yaygın olarak kullanılmış ve boyalar, göz farı ve tıbbi iksirler için toz haline getirilmiştir. [Simmons, 227] Mısırlıların kuru ve çorak topraklarında, bu derin kobalt mavisi rengi, kurak çöl tonlarıyla manevi bir tezattı. Altın benekler gece gökyüzülerinde yıldızlar gibiydiler ve bu renkler üzerine meditasyon yaparak doğaüstü güçlerin hayatlarını değiştireceğini hissettiler. Rahipler ve kraliyet giysileri, tanrılar olarak kendi durumlarını belirtmek için Lapis'le boyandı.
Eski Persler ve Kolomb öncesi Amerika'da, Lapis Lazuli, yıldızlı gecenin bir simgesi ve nazardan korunmak için İslami Doğunun favori taşıydı. [Megemont, 110] Lapis, Yunan ve Roma dönemlerinde bir süs taşı olarak çok kullanılıyordu ve orta çağ Avrupa'sında, göklerin mavisine benzeyen Lapis Lazuli'nin karanlığın ruhlarının sarmallarını engellediğine ve yardımları sağladığına inanılıyordu. ışık ve bilgelik ruhlarının iyiliği. [Kunz, 370] Öğütülmüş ve toz haline getirilmiş, ressam Michelangelo tarafından tercih edilen yoğun, fakat pahalı, ultramarin rengi üretmiştir. [Megemont, 111] Budistler , Lapis'e olumsuz düşünceden iç huzuru ve özgürlüğü getirmek için bir taş olarak Lapis'i tavsiye ettiler ve Rönesans döneminde Büyük Catherine, Lapis Lazuli duvarları, şömineleri, kapıları ve ayna çerçeveleriyle sarayındaki bütün odayı süsledi.

#lapis

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NİŞABUR FİRUZE TAŞI ERKEK YÜZÜK

YILANCIK TAŞI

SİYAH ATEŞ OPAL MULTİCOLOR IŞILTILI